About us
Onze droom
Juli 2020 hebben wij de beslissing genomen om het roer om te gooien. Of in molentaal; een frisse wind door ons leven te laten waaien. De bakkerij naast ons huis, onder de molen in ons mooie dorpje Radewijk, kwam te huur. Ideeën genoeg maar durven we het aan om ons leven 180 graden om te gooien? Samen zijn we in het diepe gesprongen en daar is Bakkerij de Rokermolen uit ontstaan.
We zijn een kleinschalige bakkerij met winkel in ons geliefde dorpje Radewijk, ook wel bekend als 'Roke'. Vandaar ook de naam Rokermolen. Radewijk ligt achter Hardenberg tegen de Duitse grens aan in het mooie Vechtdal. Een prachtige landelijke omgeving welke zeer geschikt is om vakantie te vieren en heerlijke fietstochten te maken. Samen willen wij naast de bakkerij en de molen ook Radewijk meer op de kaart zetten zodat meer mensen kunnen genieten van onze omgeving.
Na jarenlang bij de Rabobank te hebben gewerkt is Guus begonnen met een carrièreswitch tot bakker. In zijn vrije tijd bakte hij al regelmatig heerlijk brood of lekkere taarten voor het gezin maar dit is natuurlijk wel andere koek. In februari 2021 heeft Guus de opleiding afgerond. Uw brood wordt met passie en liefde voor het ambacht gemaakt. Margreet heeft de winkel in Radewijk onder haar hoede en na 13 jaar als verpleegkundige in het ziekenhuis te hebben gewerkt verzorgt zij nu uw brood. Sinds het voorjaar van 2024 vindt u niet alleen Margreet in de winkel in Radewijk maar ook Carola. Sinds 1 april 2022 zijn wij ook te vinden in Hardenberg aan de Admiraal Helfrichstraat 5 (pand van de oude apotheek). Samen met Mirjam en Melanie hopen wij u daar ook van heerlijk brood, bolletjes en banket te kunnen voorzien. Wederom een droom die uitkomt om nog meer mensen te kunnen laten genieten van al dat lekkers.
De Bakkerij
De bakkerij en één van de winkels bevinden zich onder Korenmolen Windlust in Radewijk.
Een bijzondere plek waar wij een fijne samenwerking vinden met de molenstichting, welke de molen beheert en natuurlijk tarwe voor ons maalt.
In 2020 begon Guus aan de opleiding voor bakker bij The Bakery Institute in Zaandam. Daar leerde hij het ambacht van brood bakken. De opleiding in Zaandam is erop gericht om brood te bakken vanuit de basis. Hun motto is dan ook niet voor niets "Pak je voorsprong vanuit je oorsprong". Dat betekent dat er wordt teruggegaan naar de basis in de grondstoffen, naar de basis in vaktechnieken, maar ook dat je als ondernemer dicht bij jezelf blijft. En dat is nou exact wat wij willen laten zien met onze bakkerij en de combinatie met de molen. Dit is vooral terug te vinden in onze PUUR broden. Wij maken met meel van de molen en onze eigen desem op zaterdag PUUR molenbrood en PUUR Dubbel Grof.
Guus bakt iedere donderdag (voor Hardenberg), vrijdag en zaterdag heerlijk brood en banket. Verder vindt u in de winkel een ruim assortiment aan bakmixen, enkele streekproducten en cadeau pakketten.
In het voorjaar van 2022 zijn we begonnen met de verbouwing van de opslagloods naast de bakkerij. Inmiddels zijn er twee ovens en twee remrijskasten geplaatst. Dit maakt het mogelijk voor ons om overdag deeg te maken en door de remrijskast het rijzen te remmen.
Dit heeft twee voordelen; doordat het brood er langer over doet om volrezen te raken kan het meer smaakontwikkeling doormaken én niet onbelangrijk: Guus kan 's nachts ietsje later zijn bed uit rollen.